Blåbärsmacarons

26 januari, 2020
DETTA INLÄGG INNEHÅLLER SPONSRADE LÄNKAR

Ljuvligt goda macarons som få en magiskt fin färg när de färgas och smaksätts med blåbärsganache.

Själva macaronsen får en lite ljuslila ton om man tar 1-2 tsk med torkat blåbärspulver i smeten. Jag köper från Mill & Mortar, ni hittar det bland annat här. 

Ganachen, tryffeln är färgad enbart med blåbär. Visst är färgen magiskt vacker?

Blåbärsmacarons

3.8/5(23)
Röster
Portioner: Ca 20 macarons

Ingredienser:

Macarons

70 g äggvita (ca 2)

30 g strösocker (0,3 dl)

70 g florsocker (drygt 1 dl)

90 g fintmalet mandelmjöl (knappt 2 dl)

90 g florsocker (1,5 dl)

Blåbärstryffel

180 g vit choklad

0,5 dl grädde

0,5 dl blåbärspure (frysta blåbär som jag kokat upp, mixat och silat)

Instruktioner:

Macarons

1. Sätt ugnen på 150 grader, vanlig ugn.

2. Vispa upp äggvitan till ett fast skum. Blanda vanligt socker med den lilla mängden florsocker (70 g). Häll ner det i äggskummet och vispa i 2 minuter.

3. Sikta 90 g florsocker och mandelmjöl och blanda ner blåbärspulvret. Vänd ned blandningen i marängen och blanda med slickepott tills marängen börjar bli lite lös.

4. Spritsa ut blandningen på bakplåtspapper ca 3 cm i diameter. Baka på 150 grader i 12 minuter. (De här macaronsen kan gräddas direkt när de är spritsade, de behöver inte vila eller torka på plåten innan.)

Blåbärstryffel

1. Finhacka chokladen och lägg den i en bunke.

2. Koka upp blåbärspurén och grädden. Häll den över chokladen och rör om till en blank ganache. Låt den stelna till spritsbar konsistens i rumstemperatur, det tar 1-2 timmar. Spritsa sedan en boll av tryffel mellan två macarons.

3. Macaronsen är bäst när de har fått stå i kylen över natten. De håller i minst 1 vecka i kylskåp och går utmärkt att frysa.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg