Blåbärsblondies

25 juli, 2021

En mjukseg och lite kladdig kaka med brunt socker fylld med blåbär och karamellchoklad. Superenkel och så god!

När det är mitt i sommaren så är det enkel bakning som gäller för mig. Jag utgår ofta från beprövade recept och bara byter ut smakerna. Den här kakan gjorde jag med mörk choklad och körsbär för ett par år sedan. Idag fick den leka med blåbär och karamellchoklad. Det går såklart lika bra med vit choklad. Och frusna blåbär går utmärkt!

Det är viktigt att inte baka den för länge, då blir det torr och tråkig. Den ska vara något underbakad för att få den där segmjuka konsistensen. Supergod efter en natt i kylskåp.

 

Blåbärsblondies

4.2/5(5)
Röster
Portioner: 16 bitar

Ingredienser:

110 g smör

220 g brunt socker (2,75 dl) (jag blandade rörsocker och ljust muscovado, för det hade jag hemma, men man kan också köra exempelvis med farin)

1 tsk vaniljpasta eller vaniljpulver (eller 2 tsk vaniljsocker)

1 ägg

0,25 tsk salt

150 g mjöl (2,5 dl)

100 g valfri hackad choklad eller chokladknappar

100 g blåbär

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft (200 grader vanlig ugn) och klä en form, ca 20×20 cm med bakplåtspapper.

2. Smält smöret och låt det svalna något.

3. Blanda socker, vanilj, ägg och salt och tillsätt sedan det smälta smöret. Rör om, vispa inte.

4. Tillsätt mjölet och vänd till sist ner chokladen och blåbären, spara några att lägga över smeten. Vänd försiktigt så att inte smeten blir lila.

5. Bred ut smeten i formen, strö över de sista blåbären och chokladknapparna och baka i ca 20 minuter tills kakan fått lite färg och börjar släppa lite från kanterna. Men akta dig för att baka den för mycket, den ska vara lite kladdig i mitten.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
2 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Populärt just nu
Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg