En smarrig tårta med mandelbotten, ganache med hallon och vit choklad, blåbärspannacotta, citronmousse och italiensk maräng.
Det är så många moment i den här tårtan, det är sant. Man kan göra dem alla, eller bara välja två eller tre. Skippa marängen och kör vispad grädde om ni vill! Eller hoppa över ganachen. Supergott oavsett!
Viveca
Hej!
Älskar den här tårtan och alla jag bjudit den på tycker den är wow 🤩 Tänkte göra den till min dotters namngivningsceremoni. Kan jag dubbla/trippla receptet rakt av eller är det bättre att göra en tårta i taget så att säga?
Med vänlig hälsning,
Viveca
Tove
Hej! Tårtan låter fantastisk! Kan man montera tårtan i en silikonform? Borde gå att få ur den om den fryses emellan? Tack på förhand!
Emma Brink Rask
Absolut, det går fint.
Christine
Vad kan man byta ut mandeln mot om man är allergisk mot den och nötter?
Angelica Olsson
Hej! Så himla fin tårta! Undrar vilken storlek på formen du hade?
Emma Brink Rask
18 cm, det står i receptet. 😊
Jossan
Hur mycket socker i tårtbotten? Det står 1 g fint råsocker eller 1 dl vanligt strösocker 🤔
Emma Brink Rask
Det ska vara 100 g.
Viveca
Hej!
Superfin tårta som jag ska göra till helgen när min sambo fyller år. Började förbereda nu ikväll och har rostat mandlarna och körde dem med stavmixer. Blev inget mjöl av dem, snarare smör. Hade de inte svalnat tillräckligt eller vad beror det på? Hjälp! 😅
Emma Brink Rask
Antingen för varma eller så mixade du för länge så fetterna började utvecklas. Men du kan använda dem ändå. Blanda dem på samma sätt i botten.
Viveca
Tusen tack för snabbt svar!
Anna
Hej,
Detta ser ut som en smarrig tårta. Kan man göra iordning den, bortsett från att dekorera, ha den i frysen redo att ta upp till bemärkelsedagen och då dekorera den? Hinner nämligen inte göra alla moment till tårtan mitt i veckan, utan klurar på att göra den på helgen innan.
/Anna
Emma Brink Rask
Absolut!
Johanna
Hej.
Vad händer om jag dekorerar med marängen kvällen innan? Ska ta med till jobbet, men kan inte stå där och göra det sista 🙂
Annelie Månsson Hassby
Hej. Jag ska göra en variant av denna till midsommar. Och jag har redan börjat, ska strax montera. Men kan tårtan alltså vara fryst när jag dekorerar, eller bör den tina i kylskåp först? Mvh Annelie
Emma Brink Rask
Du kan absolut dekorera den när den är fryst.
Annelie Månsson Hassby
Stort tack för svar!
Emma Brink Rask
Det borde gå fint. Om man har en kyl som inte är allt för fuktig så borde den klara sig fint till nästa dag.
My
Hej. Det står att man ska hälla över blåbärspannacottan på mandelbotten efter den svalnat men när man kommer ner till montera tårtan så står det att hallonganachen ska på mandelbotten först. Så undra vilken av de 2 som ska på mandelbotten först?
Emma Brink Rask
Ganachen först