Banoffee paj

29 december, 2020

En busenkel paj som bakas på rekordtid utan ugn och går hem lika mycket hos stora som små. Ballerina, kola, grädde och banan. Drömgott!

Det här receptet är från min första bok, Baka & Spritsa och nu bjuder jag på det här på bloggen.

Pajbotten kan du förbereda flera dagar innan och ha i frysen. Flera timmar innan kan du bre ut kolan på botten och förvara i kylskåp. Kolagrädden kan också förberedas och bara spritsas på innan servering, du kan också bara bre ut den om du vill. Men vänta med att skiva och lägga på bananerna och kolagrädden tills precis innan servering. Men då går det fort!

Jag har spritsas med tyllen Wilton 8B.

Banoffee paj

4.1/5(31)
Röster
Portioner: 8-10 bitar

Ingredienser:

Pajbotten

190 g ballerinakex (1 pkt)

75 g smör

Fyllning

300 g grädde (3 dl)

2 bananer

400 g karamelliserad mjölk, dulce de leche (1 burk)

flingsalt

Garnering

Chokladpärlor

Instruktioner:

Pajdeg

1. Mixa ballerinakexen, med fyllning och allt. Smält smöret, låt det svalna något och blanda sedan med kexsmulorna. Tryck ut smulorna i en pajform, gärna med löstagbar botten, ca 20 cm i diameter. Ställ in formen i frysen i 30 minuter.

Fyllning

1. Vispa grädden. Vänd ner en tredjedel av den karamelliserade mjölken i grädden. Tillsätt en nypa flingsalt. Bred ut resten av den karamelliserade mjölken i botten på pajskalet.

2. Skala och skiva bananerna och lägg ut dem på dem karamelliserade mjölken.

3. Gör i ordning en spritspåse med en eclairtyll, ex wilton 8B) och fyll den med kolagrädden. Börja en bit in från kanten och spritsa en boll som du avslutar med att dra lite inåt. Fortsätt likadant som en krans. Gör sedan en likadan krans innan för den första tills du nåt mitten av pajen.

Dela det här inlägget:
2 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg