Banankakor med kolasås

2 februari, 2020
DETTA INLÄGG INNEHÅLLER SPONSRADE LÄNKAR

Med det danska konditoriet Leckerbaer som förlaga har jag bakat de här mjuka banankakorna, med bärsocker och kolasås.

Danska Leckerbaer är verkligen en av mina stora inspirationskällor och i förra veckan hade jag för första gången möjlighet att besöka dem i Köpenhamn. De gör så fina bakverk, små och vackra och de liknar inget som du ser någon annanstans.

Jag ville testa att baka deras banankakor med bärsocker och kolasås, och här är min tolkning av dem.
Jag hade lite dulce de leche (karamelliserad mjölk) i frysen så den var ganska rinnig när jag skulle spritsa den. Men om du tar från en nyöppnad burk, se till att inte röra för mycket i den, då kan du få fin toppig kola istället för utfluten som min.

Formarna hittar ni hos Söders Gourmet och pulver av torkade bär finns som ex blåbär, svart vinbär och hallon och finns bland annat hos Bagaren & Kocken.

Banankakor med kolasås

4.4/5(6)
Röster
Portioner: Ca 36 kakor

Ingredienser:

Banankakor

75 g smör

2 ägg

60 g strösocker (drygt 0,5 dl)

60 g farinsocker (drygt 0,5 dl)

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1 nypa salt

2 mogna bananer

200 g vetemjöl (3,3 dl)

70 g filmjölk (ca 2/3 dl)

Pynt

50 g smör

1 dl strösocker

1 msk torkat bärpulver

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft (200 grader vanlig ugn)

2. Smält smöret och ställ åt sidan.

3. Vispa ägg, farinsocker och strösocker ljust och fluffigt

4. Vänd ner de torra ingredienserna.

5. Mosa bananerna fint och blanda med filmjölken. Vänd ner i smeten och vänd till sist ner smöret och blanda till en jämn smet.

6. Häll smeten på en spritspåse och fyll savarinformarna med smet. Fyll nästan hela vägen upp.

7. Baka i ca 8 minuter tills du känner med en sticka att de är torra. Ta ut formen, låt kakorna svalna något och ploppa sedan ut dem ur formen. Låt dem svalna helt.

8. Smält smöret och pensla eller doppa dem i det. Låt det stelna något och doppa dem sedan i bärsockret.

9. Häll den karamelliserade mjölken på en spritspåse och spritsa i hålet på varje kaka.

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg