En riktigt saftig banankaka toppad med en krämig bavaroise som smakar som chokladpudding.
En bavaroise är en väldigt krämig chokladmousse som har en vaniljkräm som bas. Läs gärna mitt inlägg om vad som är vad när det kommer till krämer i bakvärlden.
Den här banankakan är så god. Vet inte om det är en banankaka eller en bananbrownie, men den blir så god, saftig och mastig. Speciellt med lite choklad i botten.
Formen som jag bakat i, både kakan och som jag stöpt moussen i kommer från ett danskt märke som heter By Ditte Julie, jag tror inte att de går att få tag på i sverige, men här finns liknande. Och som vanligt så kan du såklart baka den här i en rund form, dubbla i så fall receptet på kakan och baka i en form som är ca 18-20 cm, och stöpa moussen i vilka formar du än har, eller hälla den på banankakan när den är i formen och låta den sätta sig där. Om du använder exakt en sån här form så kommer du att få lite bavaroise över. Stöp den i andra formar, frys in och spara till nåt annat. Eller häll upp i glas, låt stelna och njut som en dessert.
Laura
Hej Emma!
Går det att vispa och spritsa denna bavaroise på samma sätt som man kan göra med en pannacotta?
Emma Brink Rask
Hej! Nej det skulle jag inte göra, grädden i den är ju redan vispad.
Max
Till er som eventuellt läser detta: Jag bakar väldigt mycket och får säga att detta är nog det godaste jag någonsin gjort, alla kategorier! Gjorde endast några mindre justeringar: Dubbel sats i TOR 180 med längre tid i ugnen, brynt smör, 50/50 vanligt mjöl och hasselnötsmjöl samt tre dygn i kylen.
Till Emma: tack för alla recept och inspiration! Bäst på Instagram!
Emma Brink Rask
TACK! 🙂