Bananbrownie med mjölkchokladtryffel

15 april, 2019

En mastig, lite seg banankaka med chokladbitar toppad med en len tryffel av mjölkchoklad.

Den här kakan är så ljuvligt god! Jag kallar den för brownie, men det är egentligen inte det, kanske mer av en blondie, men den enda choklad den här i sig är smarriga bitar av grovt hackad choklad. Men den har den där tunga, saftiga, lite sega konsistensen som brownies har.

Jag bakade min i silikonformar som har en fin form. Men du kan också baka dem i muffinsformar eller i en fyrkantig form och sen när de är kalla, skära dem i bitar.

Tryffeln är en superenkel mjölkchokladtryffel som blir så fin att spritsa. Se bara till att inte röra i den efter att den har stelnat, för då rör man in luft och då tappar den lite av sin glans.

Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, tips och inblick bakom kulisserna.

Bananbrownie med mjölkchokladtryffel

5/5(3)
Röster
Portioner: Ca 16 bakelser

Ingredienser:

Banan- och chokladbrownie

110 g smör

150 g farin strö (2 dl)

50 g strösocker (0,5 dl)

1 ägg

125 g vetemjöl (2 dl)

2 mogna bananer

1 tsk vaniljpulver eller vaniljextrakt

100 g choklad av olika sort

Chokladganache

1 dl grädde

200 g mjölkchoklad

Instruktioner:

Banan- och chokladbrownie

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn) och klä en form ca 20×20 cm med bakplåtspapper. Eller förbered en form med portionsformar.

2.Vispa ägg, farinsocker och strösocker fluffigt.

3. Smält smöret och vispa det i ägg- och sockerblandningen.

4. Mosa bananerna och vänd ner dem i smeten.

5. Tillsätt mjöl och vanilj och blanda tills smeten är blandad.

6. Hacka chokladen grovt och vänd ner i smeten. Jag hade mörk choklad och dulce-choklad.

7. Häll smeten i formen och baka i ca 20-25 minuter. Kakan ska ha satt sig men vara lite ”wobblig”.

8. Låt kakan svalna helt

Chokladganache

1. Värm grädden till kokpunken

2. Finhacka chokladen och lägg den i en bunke.

3. Slå grädden över chokladen och rör till en blank ganache.

4. Låt svalna till spritsbar i rumstemperatur. Spritsa på banankakorna, dekorera gärna med en liten blomma. Jag spritsade med en tyll som heter Wilton 4B.

Dela det här inlägget:
1 kommentar
Visa kommentarer eller kommentera
  • Linda Blomdahl

    Hej! Ska man baka den i 20-25 minuter även om man använder portionsformar? Tack för en väldigt inspirerande och bra blogg! 🙂

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg