En seg bananbrownie med chokladbitar i omsluten av en len mjölkchokladmousse. På toppen hittar vi lite kristalliserad choklad.
Att göra fina moussebakelser och bakverk måste inte innehålla tusen olika moment. Här har vi bara två och dessutom en superenkel mousse med bara två ingredienser och inget gelatin.
Ett tredje moment är den kristalliserade chokladen på toppen. Men den kan man ju välja bort. Fast den är busenkel att göra, en sats räcker väldigt långt och håller för evigt typ.
Jag har gjort bakelserna i en silikonform från Silikomart. Varje bakelseform innehåller 1 dl. Jag har beräknat att man kan göra 16 bakelser med det här receptet. Använder du en annan storlek på form så kan det såklart variera.
Moa
Följde ditt recept på moussen, frös in dem igår eftermiddag och idag 24 timmar senare så fick jag ändå inte ut dem från formen utan att de fastnade. Vad kan ha blivit fel? Moussen va bra konsistens och god men de blev inte så snygga. Behöver man smörja silikonformen med något innan?
emmabrink
Hej, Du ska aldrig smörja silikonformar. Min gissning är att din frys inte är kall nog, då kan det bli så att moussen inte blir hård nog för att få ut dem utan att de får märken i sig. Kolla om du kan dra ner temperaturen ytterligare på din frys. Min ligger på minus 19-20.
Pauline
Hej!
Var kan man köpa en sammetsspray? 🙂
Tack på förhand!
Emma Brink Rask
Hos exempelvis lyckasmedmat.se eller andra webbshoppar som säljer bakprodukter.
Pauline
Ok tack för hjälpen! 🙂
moa
Ok den ligger på -18 men de låg högst upp i frysen så kanske inte är lika kallt där. Får prova i frysboxen som är kallare -22. Tack för svar 😊