Banan- och chokladbrownie

6 september, 2022

En kladdig chokladig brownie som får sötma och saftighet från riktigt mogna bananer.

Vet inte om det bara  är hemma hos oss som detta fenomen händer. Men jag köper tre bananer och de äts upp på en eftermiddag. Så då köper jag 7 bananer nästa gång. Då ska ingen äta banan alls. På två veckor. Vadfalls liksom?

Men det är så man får ordentligt mogna bananer hemma och de är ju perfekta att baka med.

Du kan äta brownien så fort den har svalnat men jag måste säga att efter en natt i kylen smakar den  ännu bättre. Mer fudgey och gott.

 

Kolla in här för att hitta alla mina andra recept med banan >>

Banan- och chokladbrownie

3.8/5(9)
Röster
Portioner: 8 bitar

Ingredienser:

100 g smör

100 g mörk choklad

1 ägg

90 g socker (1 dl)

2 mogna bananer

60 g mjöl (1 dl)

En nypa salt

Bananchips och kakaonibs

Instruktioner:

1. Sätt  ugnen på 160 grader varmluft och klä en form med bakplåtspapper. Ca 15 x 20 cm, eller 18-20 cm i diameter om du använder en rund form.

2. Smält smöret och sedan chokladen där i.

3. Rör samman socker, ägg och mosade bananer och häll sedan ner smör- och chokladblandningen. Vänd till sist ner mjölet och saltet.

4. Häll smeten i formen, strö över bananchips och kakaonibs om du vill och grädda i ca 20 minuter. Kakan  ska ha satt sig i kanterna med vara lite wobblig i mitten.

Du kan äta kakan fort den har svalnat, men den är enklare att skära om den får bli riktigt kall i kylen.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
2 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • kan man byta mörkchokladen mot kakaopulver?

    • A
      Emma Brink Rask

      Receptet är utvecklat för smält choklad så jag kan inte svara för resultatet med kakao.

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg