Baktrender 2018

2 januari, 2018

Gott nytt år där ute! Hoppas att ni haft en härlig jul- och nyårsledighet och är peppade på det nya året.

Jag har funderat en del kring vad jag kommer att baka mer av under kommande år. Och vilka baktrender vi kommer se födas och dö.

Jag vill baka med med Pate a choux-deg. Alltså eclairs och creme puffs och liknande bakverk. Jag förutspår att eclairen blir den nya cupcaken/macaronen, alltså årets trendbakverk. Minns vart ni hörde det först! Jag tror generellt att vi kommer att inspireras väldigt mycket av franska bakverk.

Jag funderar också på att investera i en riktig fritös och baka med friterade bakverk, så som churros och donuts. Donuts med unika fyllningar tror jag också kommer att bli en växande trend. USA kommer alltid att vara trendsättande för oss här i Sverige.

Sen vill jag såklart fortsätta lära mig mer och förfina mina spritstekniker. Jag har också en plan om att vi ska dra igång en liten spritsskola här på bloggen. En i veckan kanske skulle vara bra, där vi går igenom olika tyllar och vad man kan göra med dem. Vad tror ni om det?

Det som var väldigt trendigt förra året var det här med mirror glaze. Jag hoppade aldrig på tåget, men jag tänker att det nog kommer att hänga kvar ett tag så det ska jag också lära mig att bemästra.

Det finns också baktrender som jag tror att vi kanske har sett klart nu och inte ser lika mycket under kommande år. En av dem är dripcakes, det är vi nog klara med.  Även alltför dekorativa sugarart-tårtor överlastade med sockerfigurer blir nog mindre och mindre trendiga, och för guds skull, kan vi ha fått skåda den sista unicorn-tårtan! Och motsatsen, naked cakes, nja de hänger nog kvar ett tag till även om jag själv tycker att de känns just nakna.
Cupcakes är ju alltid populärt, men särskilt trendiga kan vi inte kalla dem längre.

Trendigt eller ej så kommer jag hålla kvar vid min socker- och smörbakning. Det blir nog ingen raw food- eller veganbakning för mig i år heller. Ska det va så ska det va! Däremot så kommer jag att fortsätta experimentera med glutenfri bakning.

Vad vill ni se mer av under 2018? Och vad vill ni baka?

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
Du kanske också gillar
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg