Rostad mandelkräm och kardemummabavarois på ett krispigt mördegskex. Ja, jag säger som det är: De smakar som semla.
Jag tänkte inte göra någon variant av semlor i år. Känner att ändå inget kan mäta sig mer originalet. Och jag skulle inte kalla detta för en variant av semla, det är ju en bakelse, det ser ju vem som helst. Men, den delar smaker med semlan.
Vi har ett krispigt mördegskex, en krämig kardemummabavarois, bavarois är förresten en slags korsning mellan pannacotta och mousse och görs som en vaniljkräm som man sedan vänder ner vispad grädde i. I bavaroisen så gömmer sig en krämig hemmagjord kräm av rostad mandel. Jag har sedan sprayat bakelserna med vit sammetsspray, det kan man hoppa över, de är fina ändå. Och sen har jag dekorerat med rostad mandel.
Formarna som jag använt kommer från silikomart och heter ”Fashion Eclair”, de kommer med en utstickare som man kan använda till kexen. Du hittar dem hos Söders Gourmet.
Ni missar väl förresten inte avsnittet av Bakpodden som handlar just om semlor? Lyssna på det här!
Sofia
Har du tips på silikonmatta med lufthål i som du nämner ovan?
Sofia
Mina kakor får ingen färg alls och vill inte heller ha de längre än 10 minuter heller för att de ska bli alldeles för hårda. Tips för att få mer färg på kakorna?