Bakade banandonuts i miniformat

6 mars, 2020
DETTA INLÄGG INNEHÅLLER SPONSRADE LÄNKAR

Små saftiga donuts med banan och choklad. Små och naggande goda!

Att baka donuts är ju så smidigt! Och nej, det är inte riktigt samma sak som de friterade, men det är väldigt gott och så busenkelt, och det roliga är ju att få dekorera de små rackarna.

De här små donutsen är bakade i en savarinform av silikon, kolla här! Jag har också en donutsplåt som jag ofta använder, som är lite större i storlek, kolla in den här.

Bakade banandonuts i miniformat

Va först med att betygsätta :)
Röster
Portioner: Ca 36 minidonuts eller 12 normalstora

Ingredienser:

Banankaka

75 g smör

2 ägg

60 g strösocker (drygt 0,5 dl)

60 g farinsocker (drygt 0,5 dl)

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1 nypa salt

2 mogna bananer

200 g vetemjöl (3,3 dl)

70 g filmjölk (ca 2/3 dl)

Chokladglasyr

90 gram mörk choklad

30 gram smör

2 tsk glykos

2 tsk grädde

Instruktioner:

Banankaka

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft (200 grader vanlig ugn).

2. Smält smöret och ställ åt sidan.

3. Vispa ägg, farinsocker och strösocker ljust och fluffigt.

4. Vänd ner de torra ingredienserna.

5. Mosa bananerna fint och blanda med filmjölken. Vänd ner i smeten och vänd till sist ner smöret och blanda till en jämn smet.

6. Häll smeten på en spritspåse och fyll savarinformarna med smet. Fyll dem till ca hälften.

7. Baka i ca 8 minuter (runt 12 minuter om du bakar större donuts) tills du känner med en sticka att de är torra. Ta ut formen, låt kakorna svalna något och ploppa sedan ut dem ur formen. Låt dem svalna helt.

Chokladglasyr

1. Värm allting i en liten kastrull tills det är smält och blankt.

2. Doppa donutsen i glasyren och strö över strössel.

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg