[adinserter block="1"]

Bakad jordnötscheesecake

8 september, 2021
DETTA INLÄGG INNEHÅLLER SPONSRADE LÄNKAR

En krämig bakad cheesecake med jordnötssmak. Enkel att baka och supergod med sylt, eller kanske lite chokladsås?

När jag väl hittade det bästa receptet på bakad cheesecake så slutade jag leta. Det bästa är att det bakas utan vattenbad, vet inte varför det känns så jobbigt med vattenbad, det är det väl inte, men skönt att slippa. Eller det allra bästa kanske ändå är hur lätt det är att variera.  Här har jag smaksatt den med jordnötssmör och också gräddat den i små portionsformar. Du kan självklart baka den här som en stor rund cheesecake, i en form som är ca 22-24 cm.

Det bästa med att grädda i silikonformen var att det var busenkelt att bara ploppa ut de små bakelserna när var klara. Jag bara lät dem svalna till rumstemperatur och sen bara föll de ut när jag vände formen upp och ner. Kolla in formen här. Den är så användbar.  Till såna här, att göra moussebakelser i, bara små brownies eller till och med muffins.

Jag kunde inte riktigt bestämma mig för om jag skulle göra dem med jordgubbssylt,  a la peanutbutter & jelly,  eller med choklad som ju också är vrålgot tillsammans med jordnötter. Du får båda alternativen så kanske du kan välja.

[adinserter block="2"]

Bakad jordnötscheesecake

Va först med att betygsätta :)
Röster
Portioner: 16 bakelser

Ingredienser:

Botten

150 g loutskex (Ca 20 kex)

75 g smör

Jordnötscheesecake

450 g cream cheese (rumstempererad)

1 burk sötad kondenserad mjölk (400 g)

3 ägg (rumstempererade)

200 g krämigt jordnötssmör (osaltat)

1 tsk salt (uteslut om du använder saltat jordnötssmör)

Toppings

2 dl jordgubbssylt

100 g choklad + 100 g vispgrädde

Instruktioner:

Cheesecake

1. Sätt ugnen på 140 grader varmluft (160 grader vanlig ugn). Klä en springform, ca 22-24 cm, med bakplåtspapper i botten och runt kanterna. (eller använd silikonform i portionsform)

2.Mixa lotuskexen med smöret, det behöver inte smältas utan kan absolut bara vara rumstempererat. Tryck ut i botten på formarna.

3. Blanda cream cheese med kondenserad mjölk. Rör samman tills det inte finns några klumpar längre, det är enklast om cream cheesen är rumstempererad. Tillsätt ägg rör om till en jämn smet. Rör till sist ner jordnötssmöret.  Häll smeten på kexbotten och grädda tills cheesecaken har stelnat men fortfarande gungar lite. Ca 35-40 minuter i stor form och 15-20 minuter i portionsform.

4. Ta ut och låt svalna.

Topping

Hacka chokladen och koka upp grädden och slå den över chokladen. Rör om tills det är blankt. Låt stelna något i rumstemperatur. Häll sedan över cheesecaken.

Dela det här inlägget:
1 kommentar
Visa kommentarer eller kommentera

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg

[adinserter block="3"]