En krämig bakad cheesecake med jordnötssmak. Enkel att baka och supergod med sylt, eller kanske lite chokladsås?
När jag väl hittade det bästa receptet på bakad cheesecake så slutade jag leta. Det bästa är att det bakas utan vattenbad, vet inte varför det känns så jobbigt med vattenbad, det är det väl inte, men skönt att slippa. Eller det allra bästa kanske ändå är hur lätt det är att variera. Här har jag smaksatt den med jordnötssmör och också gräddat den i små portionsformar. Du kan självklart baka den här som en stor rund cheesecake, i en form som är ca 22-24 cm.
Det bästa med att grädda i silikonformen var att det var busenkelt att bara ploppa ut de små bakelserna när var klara. Jag bara lät dem svalna till rumstemperatur och sen bara föll de ut när jag vände formen upp och ner. Kolla in formen här. Den är så användbar. Till såna här, att göra moussebakelser i, bara små brownies eller till och med muffins.
Jag kunde inte riktigt bestämma mig för om jag skulle göra dem med jordgubbssylt, a la peanutbutter & jelly, eller med choklad som ju också är vrålgot tillsammans med jordnötter. Du får båda alternativen så kanske du kan välja.
Carin
Var hittar man loutskex?