Baka med Baileys

10 december, 2017

I torsdags, bara några timmar efter att jag landat från USA, var jag på ett event tillsammans med Baileys och konditorn Tea Malmegård. Tea och Baileys har tagit fram julgodiserecept och nästa helg den, 16-17 december, kommer de ha julgodisverkstad på Söder dit man kan anmäla sig och komma och baka julgodis tillsammans med Tea. Med sig hem får man godiset i fina askar, en perfekt julklapp till sig själv eller någon man gillar.

Jag och ett gäng andra fick premiärinviga godisverkstaden och baka (och smaka) julgodiset. Vi gjorde tryfflar, fudge och kola.  Jag är egentligen mer förtjust i ett glas whiskey efter kaffet än söt likör, men i godis och bakning är det ju ett genidrag! Min favorit var Baileyskolan, jag dekorerade min med pistagenötter och polkakross. Jasså ni skulle vilja ha receptet säger ni? Jamen då kommer det här:

Baileyskola
100g Smör
150g Vispgrädde
225g Råsocker
280g Ljus sirap
150g Baileys
10g Kakao
1 nypa salt

1. Koka upp alla ingredienser utom salt till 124-125 grader, rör emellanåt med en träsked.
2. Tillsätt saltet, rör runt och häll i form täckt med bakplåtspapper. Låt svalna i rumstemperatur. Dekorera sedan med vad du har lust med, lägg pyntet på, sen ett smörpapper och kavla lite lätt så att det går ner i kolan.
3. Skär och packa i papper dagen efter. Förvara i rumstemperatur.

Å här står jag och hackar choklad till tryffeln.

Vill ni anmäla er till verkstaden, så gör ni det på Biletto.

Foto: Foto: Beata Holmgren, Studio Emma Svensson

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg