Apple pie pancakes

6 oktober, 2019

Hur gott var det här då?! Hur gott som helst kan jag lova! Fluffiga buttermilk pancakes med ugnsbakade kaneläpplen och kardemummacrumble. Det här skulle jag kunna äta varenda söndag fram till jul.

RECEPT
Ca 8-10 rejäla pannkakor

1 dl grädde
2 dl mjölk
2 msk vitvinsvinäger
210 gram vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,25 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
1 msk socker
2 ägg (små till medium)
35 gram smält smör

1. Blanda grädde, mjölk och vinäger och låt stå framme i 10 minuter.
2. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, vaniljsocker och socker i en bunke.
3. Blanda sen gräddmjölken med ägg och smält smör.
4. Rör samman de torra och blöta ingredienserna, men rör inte för mycket, smeten ska vara lite klumpig. Rör man för mycket kommer inte pannkakorna att puffa upp så mycket som vi vill.
5. Stek sedan pannkakorna på medelhög värme. När ovansidan är fylld av bubblor så är det dags att vända dem. Låt dem sedan bara steka någon minut på andra sidan.

Kardemummasmul

1 dl mjöl
2 msk socker
25 g smör
1 tsk nymortlad kardemumma

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn).
2. Nyp ihop allt till en smuldeg och lägg på ett bakplåtspapper på en plåt.
3. Baka tills det smulorna är bakade, det tar ca 20 minuter.

Bakade äpplen
4 svenska äpplen
2 tsk kanel
2 msk farinsocker
Smör

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn).
2. Kärna ur äpplena och klyfta dem. Lägg dem i en ugnsform tillsammans med kanel, socker och hyvla över ett par skivor smör.
3. Baka i ca 15 minuter tills äpplena har mjuknat, men ändå har kvar lite stuns.

Servera pannkakorna med äpplena och kardemummasmulet.

Kolla även in mina chocolate chip pancakes eller citron- och pistagepannkakor.

Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, filmer och inblick bakom kulisserna.

Dela det här inlägget:
1 kommentar
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna ett svar till Sanne (Avbryt svar)

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg