En saftig äppelkaka med kanel toppad med en kardemummamousse som är stöpt i en vacker silikonform från Silikomart.
Formen heter Crown Honoré och kommer från Silikomart, den stora delen som jag har använt rymmer 240 ml, sen kan man också använda mittendelen som rymmer 30 ml till. Du hittar formen här >>
Du måste såklart inte använda en sån här form utan kan hälla moussen direkt på och över kakan.
Jag har dekorerat med chokladkulor från Valrhona, de hittar du här. Sen har jag också dekorerat med röda blad från ätbar Oxalis.
Emma
Jag gjorde den här till min mammas födelsedag. Undrar om ugnstemperaturen för vanliga ugn stämmer för min blev klar på ca 45 min (iochförsig så öppnade jag ugnen några ggr för att testa med tandpetare).
Smaken bar alldeles utmärkt. Inte för söt. Min mamma gillade den också. Fin smak av kardemumma i moussen, jag minskade florsockret till 25 gram.