Äppelfinanciers är bara ett finare namn för äppelmuffins med mandelmjöl och brynt smör. Sen vände jag upp och ner på dem och hällde dulce de leche på. De blir sjukt saftiga och goda. Gottgottgott!
RECEPT
Ca 12 financiers, beroende på hur stora formar du har.
Äppelfinancierer
150 gram brynt smör
150 gram strösocker
60 gram mandelmjöl
60 gram vetemjöl
1 tsk malen kanel
6 äggvitor
2 rivna äpplen
1 dl dulce de leche
1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn)
2. Bryn smöret i en kastrull tills det blir gyllenbrunt och doftar nötigt. Ställ åt sidan och låt svalna något.
3. Blanda socker, mandelmjöl, vetemjöl och kanel i en skål.
4. Rör ner äggvitorna (ovispade) och till sist det brynta smöret. Rör om till en jämn smet.
5. Blanda ner de rivna äpplena och fördela smeten i muffinsformar, fyll max till två tredjedelar.
6. Grädda i 12-15 minuter, beroende på hur stora du kör, känn med en sticka.
7. Låt muffinsen svalna, vänd dem sen upp och ner och häll lite dulce de leche på (värm den i 15-20 sekunder i micron för att den ska bli mer rinnande). Pynta med torkade äpplen.