Äppelcupcakes med kanelgrädde

23 augusti, 2022

Saftiga cupcakes med äppelkompott toppade med en söt grädde med smak av kanel. De godaste och enklaste cupcakesen du kan bjuda på i höst.

Dessa cupcakes svänger du ihop på nolltid. Jag valde att bara vispa upp grädde med kanel  och florsocker (chantilly), om du vill ha en lite mer stabil frosting så kan du göra den till pannacotta. Alltså du kokar upp grädden med kanel och socker och sen smälter  du ner ett gelatinblad, låter det  stelna i kylen till nästa dag och sen vispar du upp det.

Äppelcupcakes med kanelgrädde

4/5(46)
Röster
Portioner: 10 cupcakes

Ingredienser:

Cupcakes

50 g rumsvarmt smör

120 g vetemjöl (2 dl)

135 g strösocker (1,5 dl)

1,5 tsk bakpulver

0,5  tsk salt

1 tsk vaniljsocker

1 dl mjölk

1 ägg

1  stort äpple

15  g smör

1 tsk kanel

Kanelgrädde

3  dl vispgrädde

1,5  msk  florsocker

1 tsk kanel

Instruktioner:

Äppelmuffins

1. Börja med att skala äpplet, dela i cm-stora kuber och  stek med smör och kanel tills de blivit mjuka.  Ställ åt sidan.

2. Sätt ugnen på 160 grader varmluft och sätt muffinsformar i en muffinsplåt.

3. Blanda smör, mjöl,  socker, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål tills det ser ut som en smuldeg.

4. Tillsätt hälften av mjölken och rör om. Tillsätt äggen och resten av mjölken och rör om till en jämn smet. Vänd ner äpplena och fördela smeten i formarna.

5. Grädda i 12-15 minuter tills de inte längre är kladdiga i mitten. Ta ut dem ur ugnen och sedan från plåten innan de hinner svalna. Låt dem svalna på ett galler.

Kanelgrädde

1. Vispa upp kall vispgrädde, florsocker och kanel  tills det blir fluffigt. Spritsa. Jag använde  tyllen Wilton 8B. Dekorera med en bit torkat äpple.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
2 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Ska de var två typer av smör?
    Står två gånger ?

    • A
      Emma Brink Rask

      Det första smöret ska vara i smeten det andra till äppelkompotten.

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg