Vet ni, den här kakan tror jag kan bli en kommande jul- och adventsklassiker. Perfekt att servera på glöggfesten, eller som dessert på julen och till och med på nyårsafton. Den har alla julens smaker i sig.
I botten hittar vi pepparkakor, cheesecaken har en riktigt tydlig och god apelsinsmak och sen är det hela toppat med en gelé på glögg. Jag har stöpt min gelé i min fina spiralform från Silikomart, men en sån har såklart inte alla. Det går dock precis lika bra att bara hälla gelén direkt på den kalla cheesecaken. Det blir finemang det också!
Jennifer
Fryser du gelén om den är i spiralformen, eller håller den ihop om man ”bara” låter den stelna i kyleno sen pillar ur den från formen? 😊
Julia
Hej, jag undrar vad det betyder att ”8. Vispa grädden försiktigt”? Skall man vispa på låg hastighet och hur ska den se ut när den är färdig? Tack för hjälpen!
Emma Brink Rask
Lättvispad och fluffig men inte för hårt. Det ska bli märken efter vispen men inte mycket mer än så.
PetraJulijana
Hej! Jag undrar om man kan frysa den här ljuvliga kakan.
Emma Brink Rask
Ja, det går fint!