En knallgult vacker och magiskt god curd av apelsin och saffran.
Alltså HUR fin blev inte den här curden? Du kan ha den på rostat bröd, till scones, i tårtor och till desserter och glass.
Curd är något av det jag gör oftast tror jag, snäppet före vaniljkräm. Du svänger ihop det på en kvart och det är så gott till nästan allt. Ett syrligt inslag till vilken dessert eller tårta som helst. Dessutom så kan du göra den med all form av citrus, men även med bärpuré.
Om du vill använda curden i en tårta så rekommenderar jag att tillsätta ett gelatinblad. Smält ner det innan du blandar ner smöret.
Lina
Gissar att man ska köra på ett gelatinblad om man vill ha den i macarons också?
Går den att frysa?
Så smarrigt!!
Annika Persson
Apelsinjuice? Menar du köpt ”drickjuice” eller pressad apelsinsaft/ Annika
Emma Brink Rask
Vilket som. Det är ju i stort sett samma sak. Jag använde köpt färskpressad.