Apelsin- och saffranscurd

15 november, 2020

En knallgult vacker och magiskt god curd av apelsin och saffran.

Alltså HUR fin blev inte den här curden? Du kan ha den på rostat bröd, till scones, i tårtor och till desserter och glass.

Curd är något av det jag gör oftast tror jag, snäppet före vaniljkräm. Du svänger ihop det på en kvart och det är så gott till nästan allt. Ett syrligt inslag till vilken dessert eller tårta som helst. Dessutom så kan du göra den med all form av citrus, men även med bärpuré.

Om du vill använda curden i en tårta så rekommenderar jag att tillsätta ett gelatinblad. Smält ner det innan du blandar ner smöret.

Apelsin- och saffranscurd

3.7/5(43)
Röster
Portioner: Ca 3 dl

Ingredienser:

1 dl apelsinjuice

0,5 g saffran

45 g äggulor (2 st)

55 g ägg (1 st)

90 g strösocker (1 dl)

50 g rumstempererat smör

Instruktioner:

1. Häll apelsinjuice, saffran, ägg, äggulor och socker i en skål och ställ över ett vattenbad. Värm under omrörning tills det tjocknar (84 grader).

2. Ta skålen från värmen och rör ner smöret. Ställ curden i kylskåpet och låt den bli helt kall innan du använder den.

I en tät burk i kylen håller den i ca 1 vecka.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
3 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Gissar att man ska köra på ett gelatinblad om man vill ha den i macarons också?
    Går den att frysa?

    Så smarrigt!!

  • Annika Persson

    Apelsinjuice? Menar du köpt ”drickjuice” eller pressad apelsinsaft/ Annika

    • A
      Emma Brink Rask

      Vilket som. Det är ju i stort sett samma sak. Jag använde köpt färskpressad.

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg