Varva kardemummadrömmar med vispad grädde och rårörda lingon och du har en ljuvligt enkel och god dessert som blir lyxig bara genom att den serveras i vackra glas.
Änglamat är kanske en av våra äldsta och enklaste desserter. Den var populär innan frysboxen och därmed glassen uppfanns. Den kallas också Giftas och består av valfria smulade kakor, sylt och vispad grädde. Den är räddaren i nöden när tiden eller utrustningen är knapp. Och det finns en orsak till varför den fortfarande är poppis efter mer än hundra år.
Du kan göra normalstora drömmar och bryta dem i stycken, men jag tycker att det blir gulligt att baka minismå drömmar istället. Du kommer att få drömmar över, de går fint att frysa eller att förvara i en tät burk i rumstemperatur i upp till två veckor (om du klarar att spara dem så länge).
Receptet är ursprungligen publicerat i min bok: Desserter
Vilde
Hei,
nå skal jeg prøve ut denne som dessert i jula og vil gjerne lage drömmarne (?) på forhånd. Hvor lenge holder de seg tror du?
Jeg har forresten prøvd mange av dine oppskrifter, og de blir alltid helt fantastisk gode! Det er alltid perfekt balanse mellom smaker, gode teksturer og i tillegg ser de så flotte og fancy ut (selv om de ikke alltid har vært vanskelige å lage). Veldig glad for at jeg fant bloggen din!
God jul,
Vilde
Emma Brink Rask
Hej! Drömmarna håller i ett par veckor i rumstemperatur.
Tack! ????