Ananas- och kokosrutor

12 maj, 2020

Smuliga rutor med tropiska smaker av kokos och ananas.

De kanske inte är de vackraste kakorna jag sett, färgerna går liksom lite in i varandra. Men så goda smulpajsrutor med kokos och ananas.

Ananas- och kokosrutor

3.5/5(10)
Röster
Portioner: 9 rejäla bitar

Ingredienser:

Smulpajsdeg

130 g smör

240 g mjöl (4 dl)

100 g kokosflingor (2 dl)

125 g socker (1,4 dl)

0,25 tsk salt

Ananas och kokosfyllning

1 stor burk krossad ananas (425 g )

50 g kokosflingor (1 dl)

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn) och klä en fyrkantig form med bakplåtspapper (20×20 cm).

2. Lägg alla ingredienser till smuldegen i en matberedare och kör tills du fått en smulig deg. (eller knåda ihop det för hand).

3. Lägg två tredjedelar av degen i formen och tryck till lite.

4. Pressa ur det mesta av vätskan ur ananasen och blanda den med kokosen. Bred ut den över smuldegen och strö den resterande degen över.

5. Grädda i ca 25-30 minuter tills du fått en fin gyllenbrun färg på kakan. Tag ut och låt svalna innan du skär upp i rutor.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg