Smuliga rutor med tropiska smaker av kokos och ananas.
De kanske inte är de vackraste kakorna jag sett, färgerna går liksom lite in i varandra. Men så goda smulpajsrutor med kokos och ananas.
Copyright © 2o23 brinkenbakar.se
130 g smör
240 g mjöl (4 dl)
100 g kokosflingor (2 dl)
125 g socker (1,4 dl)
0,25 tsk salt
1 stor burk krossad ananas (425 g )
50 g kokosflingor (1 dl)
1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn) och klä en fyrkantig form med bakplåtspapper (20×20 cm).
2. Lägg alla ingredienser till smuldegen i en matberedare och kör tills du fått en smulig deg. (eller knåda ihop det för hand).
3. Lägg två tredjedelar av degen i formen och tryck till lite.
4. Pressa ur det mesta av vätskan ur ananasen och blanda den med kokosen. Bred ut den över smuldegen och strö den resterande degen över.
5. Grädda i ca 25-30 minuter tills du fått en fin gyllenbrun färg på kakan. Tag ut och låt svalna innan du skär upp i rutor.