Choklad och hallon är det givna kärleksparet på Alla Hjärtans dag. Här samsas de i en moussebakelse som kommer att få din älskling på fall.
Kanske tog jag i lite väl från tårna när jag skapade det här bakelsen för Alla Hjärtans Dag, men ska det vara så ska det. Och Alla Hjärtans Dag är ju en av de klycshigaste dagar vi har så då kan väl den få en klyschig bakelse?
Vi har en saftig chokladkaka med hallonsylt och en krämig chokladganache som gömmer sig i ett hjärta av hallonmousse. Ovanpå sig har den fått en glaze och sen har jag lagt den på kristalliserad choklad på ett fat.
Hjärtformarna i silikon hittar ni hos Söders Gourmet och de kommer också med en utstickare i två storlekar så att man kan ta ut kakor att stoppa i bakelsen eller lite större att lägga bakelsen på.
Ganachen som är inne i moussen har jag stöpt i små kupolformade silikonformar. De finns också hos Söders Gourmet.
Maja
Gjorde denna glaze idag men den blev jättetjock. Tyckte den kändes väldigt tjock direkt jag hade mixat den med chokladen, även fast den fortfarande var väldigt varm. Har du nån aning om varför det kan ha blivit så? När den väl svalnat till rätt temperatur gick den knappt att hälla…men dom är förhoppningsvis goda ändå 😋
Emma Brink Rask
Då måste du missat med mängden av någon av ingredienserna. Den blir ganska rinnande.
CJ
Tack snälla för svar.
Jo, undrar en sak. När man söker på mirror glaze får man flest träffar på den som görs med kondenserad mjölk.
Har du prövat det receptet?
Undrar vilket som är bäst/skillnad?
Denna ovan kändes så lätt att göra, så varför byta men blir det någon skillnad mellan dessa, vet du?
Ha en fin dag
emmabrink
Det är två olika varianter, jag gillar båda, men kanske den här lite bättre. Konsistensmässigt eller att jobba med dem är ungefär detsamma.
Ida
De blev så bra!!
CJ
Gjorde dessa i morse och glaze var ju hur roligt och lätt som helst, här skall glazeas mera.
Men en sak som jag undrar är detta, hallonpuren var så himla knallröd och fin men när den blandades med grädde och vit choklad så blev den helt grådaskig?
Var det för jag använde svenska hemplockade hallon, eller grädden eller fabrikat på chokladen?
Har detta hänt dig?
Det slutade med att jag tog i lite pastafärg så blev det jättebra iallafall men hade velat ha den knallröda och naturliga färgen men men huvudsaken är att de blev riktigt fina.
Tack för att jag äntligen fick tummen ur och glazade, tänkt på det i evigheter men aldrig kommit till skott.
Happy Valentine’s Day.
M
Min chokladganache fryser inte. Den har stått i frysen 1,5 dygn men när jag ska ta ut kloten är konsistensen som seg kola ungefär. Vad har jag gjort för fel? 😁
Emma Brink Rask
Då är det för varmt i din frys. Prova satt sänka temperaturen eller lägga formarna länge in.
emmabrink
Ja, det är alltid trixet när saker blandas med grädde eller vit choklad. Ibland får man hjälpa till lite med en gnutta pastafärg.
Ida
Så fina! Ska försöka mig på dessa till alla hjärtans. Kan man alltså förbereda allt förutom glazen?
emmabrink
Precis! Du kan förbereda glazen också och ha den i kylen och sen bara värma upp den till rätt temperatur när du ska hälla den på bakelserna.
Ida
Tack👍🏻 En fråga till bara:) Häller man glazen på den frysta bakelsen och sen äter direkt eller ska de stå i rumstemperatur ett tag först?
emmabrink
Man häller på den frysta bakelsen, sen ska den helst tina i kylen i ett par timmar innan servering.
Ida
Tusen tack!