5 måste-redskap i köket för hemmabagaren

22 mars, 2019

Hushållsvåg

Jag vet att många hembagare som läser mina recept inte gillar att nästan alla är utsatta i gram, men det har totalt förändrat min bakning sen jag började mäta i gram. Inga proffsbagare skulle göra recept efter dl-mått, det kan skilja väldigt mycket innehåll i en dl mjöl och en dl mjöl.
En hushållsvåg kan du får för 150 kr på Clas Ohlsson, så gör er själva en tjänst och investera i en sån! Dessutom så sparar det disk, nolla bara vågen mellan varje grej så kan du ha olja, mjöl, socker, mjölk eller sirap utan att smutsa ner ett enda mått-verktyg.

Köksmaskin

Det är klart att en elvisp räcker en bit. Men ska man knåda degar, vispa marängsmörkräm och sockerkakssmet då kommer dina armar att tacka dig för en stående köksmaskin. Dessutom så är den bra för multitasking, för du kan göra annat medan den jobbar.
Jag har en Kitchen Aid som jag har haft i 8 år. Den låter en del, och blir ganska varm när man kör tunga degar, dessutom fixar den inte gärna degar med mer vätska än 5 dl. Men för mig som mest bakar söta bakverk så är den grym, och jag skulle inte vilja byta ut den, förutom mot kanske en ny likadan.

Bunkar

När man bakar grejer med många moment, eller gör tårtor så går det år många bunkar. I många storlekar. Jag har ett helg gäng margretheskålar i olika storlekar och med lock. De är bra för att de är hårda och blir inte repiga inuti som andra plastskålar, de har också en gummilist under så att de står stabilt, och så lock, det är bra när man förbereder många fyllningar och sånt som ska stå i kylen.

Termometer

Det är ett måste att ha en bra termometer. Min är kombinerad termometer och visp, från HBO Nordica, perfekt när man kan vispa och röra samtidigt som man har koll på temperaturen. Jag har också en annan sockertermometer för riktigt varma saker som när jag kokar kola och knäck.

Slickepottar

Alltså, sjukt konstigt namn när man tänker efter. Men du kan inte få för många av dem, i olika hårdhet och storlek. De mjuka från IKEA är så bra, jag har 5 stycken. Sen har jag några i silikon som är fantastiska för att de tål hög värme. Jag har små för små bunkar och en långsmal för att rensa ut smala burkar. Min favoritslickepott var från Hammarplast och jag hade haft den sen jag flyttade hemifrån (22 år sen), det var den bästa till allt, för den var också lite vass och funkade till degar. Men jag använde den till brynt smör i höstas och den smälte….jag sörjer den varje dag. De tillverkas inte längre.

 

Nästa vecka kommer jag att berätta om mina 5 bästa bakformar! Stay tuned!

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg