Knappt är julen över, och så är det dags att börja tänka på nästa festmåltid, nyårsafton! Kanske är menyn spikad redan, men om inte kommer här några tips! Dessa recept är mest populära på brinkenbakar.se runt nyårshelgen.
Det bästa med att bjuda på tårta eller bakelser som dessert är att de nästan alltid går att förbereda helt. Du kan göra dem på förmiddagen eller till och med dagen innan och sen bara ta fram dem när det är dags att servera. Det gillar jag!
Läs mitt inlägg om hur man lyckas med moussetårtor och lyssna på Bakpoddens avsnitt om moussetårtor.
Här kan du också läsa om skillnaden mellan olika mousser och krämer, eller hur du lyckas med mirrorglaze. Och vill du ha tips på vackra desserttallrikar, kolla här. Här har jag skrivit ett inlägg om chokladmousse. Mina tips till de bästa silikonformarna finns här >>
Funderar du på om du kan byta gelatin mot agar agar? Läs mer här?
Fler tipsartiklar hittar du här >>
Nedan är de mest populära recepten på brinkenbakar.se under nyårshelgen:
Mjölkchokladcheesecake med salt kolasås
Dessertbakelse med hallon, choklad och creme bruleé
Pavlovanästen med limecurd och blåbär
Citroncheesecakedessert i glas eller på tallrik
Tartletter med limecurd och blåbärsmaräng
Nyårstårta med bubbel, persika och rostad mandel
Pannacotta med passionsfruktskräm
Passionsmoussetårta med kokos och mjölkchoklad
Desserttallrik med nougat, choklad och apelsin
Marängswiss med saffranscurd och kolasås
Desserttallrik med choklad, kokos och passionsfrukt
Champagnemoussetårta med hallon och persika
Churrosfriterade dumlekolor med brynt smörglass
Desserter i glas, choklad- och hallon eller pannacotta med passion
Lakritsbrownie med lemoncurdmousse och italiensk maräng
Brownietårta med björnbärsmousse
Brownietårta med saltkolapannacotta