21 tips till fantastiska nyårsdesserter

25 november, 2022

Knappt är julen över, och så är det dags att börja tänka på nästa festmåltid, nyårsafton! Kanske är menyn spikad redan, men  om inte kommer här några tips! Dessa recept är mest populära på brinkenbakar.se runt nyårshelgen.

Det bästa med att bjuda på tårta eller bakelser som dessert är att de nästan alltid går att förbereda helt. Du kan göra dem på förmiddagen eller till och med dagen innan och sen bara ta fram dem när det är dags att servera. Det gillar jag!

Läs mitt inlägg om hur man lyckas med moussetårtor och lyssna på Bakpoddens avsnitt om moussetårtor.

Här kan du också läsa om skillnaden mellan olika mousser och krämer, eller hur du lyckas med mirrorglaze. Och vill du ha tips på vackra desserttallrikar, kolla här. Här har jag skrivit ett inlägg om chokladmousse. Mina tips till de bästa silikonformarna finns här >>

Funderar du på om du kan byta gelatin mot agar agar? Läs mer här?

Fler tipsartiklar hittar du här >>

Nedan är de mest populära recepten på brinkenbakar.se under nyårshelgen:

Mjölkchokladcheesecake med salt kolasås

 

Dessertbakelse med hallon, choklad och creme bruleé

Brownie med chokladfudge

Pavlovanästen med limecurd och blåbär

Choklad- och hallondessert

Citroncheesecakedessert i glas eller på tallrik

Tartletter med limecurd och blåbärsmaräng

Nyårstårta med bubbel, persika och rostad mandel

Pannacotta med passionsfruktskräm

Passionsmoussetårta med kokos och mjölkchoklad

Desserttallrik med nougat, choklad och apelsin

Marängswiss med saffranscurd och kolasås

Desserttallrik med choklad, kokos och passionsfrukt

 

Champagnemoussetårta med hallon och persika

Creme brulé med kardemumma

 

Churrosfriterade dumlekolor med brynt smörglass

Desserter i glas, choklad- och hallon eller pannacotta med passion

Lakritsbrownie med lemoncurdmousse och italiensk maräng

Brownietårta med björnbärsmousse

Brownietårta med saltkolapannacotta

 

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg