Chokladbiskvier med hasselnötter

chokladbiskvier-skurna-2

Jag har sett många sötsliskiga varianter på biskvier på sistone, men jag föredrar alltid denna variant, med chokladsmörkräm och mörk choklad. Dock har jag spexat till botten genom att göra den av hasselnötter istället för mandel.

chokladbiskvier-3

RECEPT

Hasselnötsbottnar
100 gram malda nötkärnor
2 äggvitor
100 gram florsocker

1. Värm ugnen till 170 grader.
2. Blanda samman florsocker och malda nötter.
3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
4. Vänd försiktigt ner socker och nötter i äggskummet. Spritsa ut smeten på plåtar, ca 4-5 cm i diameter. Det blir ca 18 kakor.
5. Grädda kakorna i ugnen i 12-13 minuter.
6. Låt kakorna svalna.

chokladbiskvier-bottnar

Chokladsmörkräm
50 gram ljus choklad
50 gram mörk choklad
140 gram mjukt smör
45 gram florsocker
en nypa salt
1/4 tsk vaniljpulver

1. Smält chokladen och låt den svalna
2. Vispa smöret tills det blir helt vitt. Minst 5 minuter.
3. Addera florsocker, salt och vaniljpulver och fortsätt vispa.
4. Addera chokladen och vispa i 1-2 minuter till

chokladbiskvier-1

Chokladtopping
100 gram mörk choklad

1. Smält chokladen över vattenbad och låt den svalna något
2. Bred smörkrämen på kakorna
3. Låt kakorna stelna i kylen i ca 30 minuter
4. Doppa kakorna i chokladen.

chokladbiskvier-skurna-1

Förvara kakorna i kylen, men låt de gärna stå framme i nån halvtimme innan de ska ätas, då är smörkrämen som godast.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s