8 olika frostings som du kan spritsa på din kladdkaka.
Den här kakan gjorde jag ursprungligen till ELLE mat & vin för ett par år sedan. Ett grundrecept på kladdkaka och 8 olika förslag på krämer som man kan spritsa med. Jag får ofta frågan om olika krämer, och i min bok, Baka & Spritsa, så finns det över 40 recept på olika krämer (bara en handfull av dem är smörkrämer, resten när annat).
Kladdkakan är gjord i en form som är 23 cm och alla recept på krämerna är gjorda för att räcka till en sån kladdkaka.
Tips när du ska göra kladdkaka med frosting
- Låt gärna kladdkakan stå i kylen över natten, då håller den ihop bättre och blir som en seg fudgetryffel i konsistens.
- När du smälter ner godis eller choklad i grädde så ska grädden inte koka utan det ska bara smältas. Den behöver sedan bli riktigt kall igen innan den ska vispas, helst i kylen över natten, men kan även skyndas på i en tät plastpåse som du lägger platt i frysen i någon timme.
- En spritsad kladdkaka är perfekt fika att förbereda. När du har spritsat den klarar den sig fint i kyl i flera dagar.
- Bara fantasin kan sätta stopp för hur du dekorerar. Spritsa ett fint mönster och dekorera sedan gärna med något som hintar om vad som finns i frostingen.
- All grädde går fint att byta mot laktosfri grädde. Satsa på en med så hög fetthalt som möjligt.